header

 

 

 

6720 Szeged, Korányi fasor 6.
Igazgató: Dr. Kemény Lajos
tanszékvezető egyetemi tanár,
az MTA doktora

Esztétikai szakorvosjelölt-képzés Szegeden
2019. február 19.

Esztétikai szakorvosjelölt-képzés Szegeden 2019.02.15-én került megrendezésre esztétikai képzés rezidensek és szakorvosjelöltek számára a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán. A képzés témája a botulinum toxin esztétikai célú felhasználása volt. Délelőtt elméleti előadásban ismerhették meg a résztvevők a botulinum toxin típusait, felhasználási lehetőségeit, az abobotulinum toxin alkalmazási előírásában foglaltakat, a releváns klinikai vizsgálatokat, délután pedig önkéntes “modelleken” mind a 10 szakorvosjelöltnek lehetőséget biztosítottunk abobotulinum toxin injekció beadására a törzskönyvezett indikációkban - glabella és lateralis cantalis ráncok - kezelésének céljából. Köszönet az Ipsen cégnek a támogatásért.

Új laboratórium klinikánkon
2018. december 20.

uj lapbor

Uniós támogatásból került kialakításra klinikánk új laboratóriuma, a Regeneratív Medicina és Celluláris Farmakológiai Kutató Laboratórium.

Bővebben...

 

Hallgatói díjak
2018. december 18.

hallgatoi dijak

A 2018-as évben a hallgatók a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikát a legjobb intézetnek, Prof. Dr. Kemény Lajost pedig a legjobb előadónak választották meg. Gratulálunk!

 

"2018 ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership" díjátvétel
2018. december 10.

ilds logo

Prof. Dr. Kemény Lajos 2018. november 30-án átvette az International League of Dermatological Societies  "2018 ILDS  Certificate of Appreciation for International Leadership" díjat. Ez alkalomból Prof. Harvey Lui videoüzenetben köszöntötte a díjazottat. Gratulálunk!
Videóüzenet megnyitása

 

 

Emlékpad és emléktábla Szabad Gábor és Fábián Tamás emlékére
2018. július 24.

1 20180724 130406

Emlékpadot és emléktáblát avattak kedden az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika előtt, a Tisza-parton Szabad Gábor és Fábián Tamás emlékére. Bővebben...

 

 

"2018 ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership" díj
2018. július 20.

ilds logo

 

Az International League of Dermatological Societies a  "2018 ILDS  Certificate of Appreciation for International Leadership" díjjal tüntette ki Kemény Lajos professzor urat, melyet 2018 novemberében vesz át.

 

 

Intézeti kinevezések
2018. július 3.

derma logo

Intézetünkben 2018. július 1-jétől Dr. Csoma Zsanett Renáta egyetemi docensi kinevezést, Dr. Kui Róbert klinikai főorvosi kinevezést kapott. Dr. Kis Erika egyetemi adjunktus a múlt héten vette át habilitációs oklevelét. Prof. Dr. Kemény Lajost újabb 5 évre megválasztották a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezetőjének. Gratulálunk!

 

Szegedi bőronkológia - a bőrgyógyászat úttörője
2018. június 29.

muhely csoportkepSZEGEDI BŐRONKOLÓGIA
A BŐRGYÓGYÁSZAT ÚTTÖRŐJE címmel jelent meg írás az Immunonkológia, onkológusoknak szóló szakmai magazinban. 
Teljes cikk

 

A pikkelysömör háttere és biológiai kezelése
Psoriasis Preceptorship Program
2018.05.24-25.

Psoriasis 012018. május 24-25. között az idén második alkalommal került megrendezésre a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán a Psoriasis Preceptorship program. Bővebben...

 

 

Jedlik Ányos-díjat kapott Prof. Dr. Kemény Lajos
2018.március 14.

jedlik kepDr. Kemény Lajos tanszékvezető egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának igazgatója is megkapta idén a Jedlik Ányos-díjat Budapesten. A Jedlik Ányos-díjat hagyományosan a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan adják át minden évben a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenységért, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismeréseként. További részletek a szellemitulajdon.hu és a szegedma.hu oldalakon olvashatók.

 

Lézerek bőrgyógyászati alkalmazása: nagysikerű lézerkurzus Szegeden
2018. február 2.

2 attendees 04Az Európai Lézer Társaság (ESLD) az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikával együttműködésben 2018. január 26-27-én tartotta elméleti és gyakorlati továbbképző kurzusát, mely előzőleg Firenzében és Genfben került megrendezésre. Bővebben...

 

 

Az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika 2017-ben megalapította a Fiatal Kutatói Díjat és a Fiatal Orvosi Díjat
2018. január 18.

2 Danis J fiatal kutatoi dijA díjak az adott időszakban (minden év december 1. és a következő év november 30.) megjelent kimagasló publikációs munkáért adományozhatóak. A díjak adományozásának feltétele, hogy a díjazott még nem tölti be 35. életévét, impakt faktorral rendelkező publikáció első szerzője, mely publikáció az adott időszakon belül jelent meg. Bővebben...

 

 

Emlékezés Fábián Tamás geográfusra és Dr. Szabad Gábor egyetemi adjunktusra
„Emlékexpedíció a 6 évvel ezelőtti etiópiai tragédia helyszínén, emléktáblák a világjáróknak”
2018. január 17.

3 Hír előkép szte info lEmléktábla elhelyezésével tisztelegtek a hat évvel ezelőtti etiópiai fegyveres támadásban elhunyt útitársaik, barátaik, a Szegedi Tudományegyetem két munkatársa – Fábián Tamás geográfus és Dr. Szabad Gábor kutatóorvos – emléke előtt az Afrikából 2018. január 8-án hazatért expedíció tagjai.
Részletek az SZTE Hírpoltálján

 

 

Dr. Kemény Lajos professzor az MTA Klinikai Tudományos Bizottság elnöke
2018. január 15.

mta kepRangos megbízatást kapott Dr. Kemény Lajos professzor, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese, aki ezentúl a Magyar Tudományos Akadémia Klinikai Tudományos Bizottság elnöke.

Megválasztásához gratulálunk és eredményes munkát kívánunk!

 

Következő oldal

dermall01
egyetem01