header

 

 

 

6720 Szeged, Korányi fasor 6.
Igazgató: Dr. Kemény Lajos
tanszékvezető egyetemi tanár,
az MTA doktora

 Lézerek bőrgyógyászati alkalmazása: nagysikerű lézerkurzus Szegeden

2018. február 2.

2 attendees 04Az Európai Lézer Társaság (ESLD) az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikával együttműködésben 2018. január 26-27-én tartotta elméleti és gyakorlati továbbképző kurzusát, mely előzőleg Firenzében és Genfben került megrendezésre.

A kétnapos képzés alatt a résztvevők a legnevesebb előadók által tartott három elméleti és három gyakorlati blokk, valamint kerekasztalos megbeszélés keretén bemutatott esetekkel bővíthették tudásukat.

A magyar résztvevők mellett egyiptomi, szaúd-arábiai, iraki, kanadai és bostoni bőrgyógyászok is jelen voltak.

A színvonalas előadásokat és gyakorlati bemutatókat a szakma legnevesebb előadóitól hallhattuk, köztük az ESLD elnöke, Hans Joachim Laubach (Genf), az ESLD alelnöke, Ashraf Badawi (Kanada), illetve az ESLD alapító- és vezető tagjai, Leonardo Marini (Trieszt) és Paolo Bonan (Firenze). A magyarországi lézerspecialistákat Varjú Gábor (Budapest) képviselte előadásaival.

Az eseményt a legkorszerűbb lézerkészülékeket gyártó cégek szponzorálták, mint a Fotona, DEKA, Deleo, Chungwoo.

Az előadások főbb témái a lézer- és kötőszövet interakciók, a lézerek biztonságos használata, a tartós szőrtelenítés, fototermolízis, zsírbontás, illetve mikrotűs-radiofrekvenciás rejuvenáció voltak. A gyakorlati blokkban a résztvevőknek lehetőségük nyílt élőben kipróbálni pácienseinken az atrófiás/hipertrófiás heg, seprűvénák, fénykárosodott bőr kezelését, valamint a radiofrekvenciás bőrfiatalítást, tattoo eltávolítást, tartós szőrtelenítést és nem utolsó sorban a nem invazív zsírbontást.

Az esemény záróünnepségén Kemény Professzor Urat az ESLD tiszteletbeli tagjává avatták.

A képzés befejeztével minden résztvevő teljesítményét oklevéllel jutalmazták.

1 speakers 02 2 attendees 04
3 AB LM 01 4 Bonan 03
5 HJL AB 01 6 dinner
7 Kositratna 8 family photo 01

dermall01
egyetem01